Yemek tarifi, moda giyim, gezi, paylaşım blogu

7 Kasım 2013 Perşembe

dolma biber turşusu



bu turşuya bayılıyorum o kadar güzel ve değişik ki..kesinlikler yapmalısınız.Hatay da yediğim zaman çok değişik gelmişti görüntü itibariyle ama tat harikaydı.Kısır eşliğinde minik dolma biber turşusu lezzeti ve sunumuyla beraber süper oluyor. Turşu olduktan sonra tekrar resimleyip sizinle paylaşacağım.

Malzemeler.1 kilo minik dolma biber
                   4 havuç
                   4-5 yaprak lahana
                   4-5 diş sarımsak
                   1,5 su bardağı sirke
                   1,5 çay bardağı tuz
                   defne yaprağı
Yapılışı:Dolma biberleri temizleyip yıkayın.
Havuçları soyup büyük yeriyle rendeleyin.
 Lahanaları yıkayıp ince kıyın.
2 litre suda sirke ve tuzu karıştırın.
Havuç ve lahanayı karıştırın ve biberlerin içine doldurun.
Bidona üst üste dizin ,aralarına sarımsak atın ve salamurayı yavaş yavaş ekleyin.
En üstede defne yaprağı koyarak kapatın.1 ay sonra turşu yenmeye hazır.
Not:Kendinize ait salamura tarifiniz varsa uygulayabilirsiniz.Önemli olan dolma biberlerin dolduruluşu,gerisi bildiğiniz turşu.
                               AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız bizim için çok değerli.Google hesabınız yoksa anonimi seçerek yorum yapabilirsiniz.Vakit ayırıp yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...